Beukenhaag snoeien

Beukenhaag snoeien

Het snoeien van uw beukenhaag hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar een goede voorbereiding is wel noodzakelijk. Op beukenhaag.net kunt u zich rustig inlezen voor u de heggeschaar ter hand neemt. Goed snoeien is ook weten welke plant u snoeit. Een beukenhaag bestaat in principe uit beuken, maar ook een heg van haagbeuken wordt wel eens zo genoemd. Over de verwarring leest u meer op beukenhaag.net: beukenhaag of haagbeuk? Over het snoeien van beide planten leest u hier.

groene-beuk

Groene beuk Fagus sylvatica

Rode beuk

Rode beuk. Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’

fagus-sylvatica

Groene beuk. Fagus sylvatica

fagus-sylvaticar-atropurpurea

Rode beuk. Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’

Snoeien van fagus sylvatica

Snoeien van fagus sylvatica

Fagus sylvatica, zoals de beuk in het Latijn heet, is een van de beukenhaag soorten die relatief snel groeit. Om te voorkomen dat de fagus sylvatica uitgroeit tot een woudreus zult u deze plant regelmatig moeten snoeien. Uw beukenhaag zal twee keer per jaar onder het mes moeten. Door te snoeien zorgt u ervoor dat de beukenhaag mooi dicht blijft en veel privacy biedt. Het hele jaar door behoudt deze haag haar bladeren.

Het beste moment om de beukenhaag te snoeien is het voorjaar. De beukenhaag snoeien we gewoonlijk net voor de langste dag. Juni is dus een geschikte maand, maar als u eerder in het voorjaar snoeit kan dat ook gunstig uitpakken. Wel moet u rond de langste dag dan een tweede maal knippen. Voor een goed resultaat kunt u een touwtje spannen, zodat u goed recht knipt.

Haagbeuk snoeien

De haagbeuk groeit minder hard dan de beuk. Carpinus betulus, zoals we deze plant op haagplanten.net liever noemen, is een plezierige plant om te snoeien. De rustige groei maakt de plant bijzonder geschikt voor vormsnoei. U kunt uw haagbeuk knippen in bijzondere figuren of als een strakke heg. Net als de beuk is het voorjaar hiervoor het beste moment. Snoei in ieder geval nooit bij vorst of erg zonnig weer, dat beschadigt uw heg.

heggenschaar
de-takkenschaar
de-snoeischaar
kettingzaag

Haagplanten online kopen

Haagplanten online kopen is heel goed mogelijk. Zowel carpinus betulus als fagus sylvatica worden op internet te koop aangeboden. Beukenhaag.net werkt samen met een professionele webwinkel, haagplanten.net, waar u beide bomen terugvindt. Dankzij deze site bent u goed op de hoogte van de verschillen tussen de beukenhaag en de haagbeuk. Daarom kunt u altijd de juiste keuze maken in de webwinkel!

Haagbeuk kopen?